Locuri de muncă pentru români în străinătate. Ce se caută în Norvegia, Danemarca și Lituania

Locuri de muncă pentru români în străinătate. Ce se caută în Norvegia, Danemarca și Lituania
Publicat: 09/05/2013, 13:12
Actualizat: 21/03/2019, 09:59

Angajatorii străinii pun la dispoziția românilor interesați de obținerea unui loc de muncă peste hotare 145 de posturi prin rețeaua EURES, de cooperare între serviciile publice de ocupare europene, susținută de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Printre posturile vacante se numără cele de mecanic în domeniul aviației, medic, inginer sau ghid turistic. Cele mai multe oferte de muncă vin, în această perioadă, din partea patronilor norvegieni, lituanieni, danezi și olandezi.

Click pentru a mări (INFOGRAFIC: gândul.info – date EURES/ANOFM)

Ofertele complete de muncă sunt publicate pe site-ul EURES.

Angajatorii din Norvegia caută ghizi turistici și muncitori în domeniul construcțiilor

Norvegienii caută 40 de ghizi care să însoțească, pe perioada verii, turiștii în croaziere și în excursiile organizate pe mal în regiunea fiordurilor din vestul Norvegiei, dar și doi muncitori în domeniul construcțiilor.

Pentru a obține unul dintre cele 40 de poziții de ghid turistic, candidații trebuie să cunoască engleza, germana și spaniola. Persoanele care au cunoștințe de limba rusă, franceză sau italiană, dar și cele care au absolvit cel puțin un an de facultate, vor avea un avantaj în fața celorlalți candidați.

Cei care vor fi selectați de către angajatori vor participa la un program online de instruire înainte de începerea lucrului.

Contractul de muncă se va semna pe perioada verii, iar salariul brut oferit de angajator va fi de circa 23 de euro pe oră.

Pentru a aplica pentru un astfel de loc de muncă, românii trebuie să le trimită angajatorilor străini, până pe data de 7 mai, un CV Europass și o scrisoare de intenție, ambele redactate în limba engleză, pe adresa de e-mail [email protected].

Persoanele care vor să lucreze pentru o firmă de construcții industriale și agricole din Norvegia care recrutează, la rândul ei, prin rețeaua EURES, pot obține un salariu brut de 21 – 28 de euro pe oră, în funcție de experiența și de calificările pe care le au și pot semna un contract pe un an, cu posibilitate de angajare permanentă.

Patronii caută, în acest caz, potrivit anunțului de angajare, persoane care să controleze activitatea de sudură și construcțiile din lemn.

Pentru a obține unul dintre cele două posturi vacante, candidații trebuie să cunoască limba engleză și să trimită, până pe 30 iunie, un CV Europass și o scrisoare de intenție, ambele redactate în această limbă, pe adresa de e-mail [email protected]. Referințele de la angajatorii anteriori și alte diplome vor fi prezentate ulterior, în cadrul interviului de angajare.

O firmă din Lituania angajează 40 de persoane pe funcții de inginer și de mecanic în domeniul aviației

Lituanienii angajează, de asemenea, 30 de ingineri cu cel puțin trei ani de experiență în domeniul aviației și cu diplomă în acest domeniu, care cunoasc atât engleza, cât și rusa.

Firma în cauză oferă service pentru aeronave Boeing, Airbus, ATR, Embraer și Bombardier CRJ și își va plăti noii angajați cu un salariu net lunar de 1.158 – 1.448 euro. Contractul de muncă va fi semnat pe o perioadă nedeterminată de timp.

Cei care vor să aplice pentru un astfel de loc de muncă trebuie să trimită un CV redactat în limba engleză pe adresa de e-mail [email protected], până la data de 15 iunie a acestui an.

Aceeași firmă caută și 10 mecanici cu cel puțin un an de experiență în domeniul aviației. Persoanele care vor fi selectate pentru ocuparea acestor posturi vacante vor primi un salariu mediu net lunar de 580 – 724 euro.

Cât câștigi în Danemarca dacă lucrezi ca medic specialist

În Danemarca se pun la dispoziția românilor 21 de posturi de medic specialist, pentru persoanele cu experiență care cunosc foarte bine fie limba engleză, fie limba germană. Acestea vor lucra 37 de ore pe săptămână în spitale aflate în cele cinci regiuni ale țării.

Salariul brut lunar va fi, conform ofertei de muncă, de 6.000 – 7.000 de euro, acesta putând să se majoreze în funcție de calificările candidaților, de experiența lor și de funcția pe care o vor obține.

Contractul va fi semnat pe o perioadă nedeterminată de timp. Persoanele care vor să aplice pentru aceste posturi trebuie să trimită prin e-mail un CV, o scrisoare de intenție, dar și certificatul medical de specialitate și un cazierul judiciar scanat pe adresa [email protected], până pe data de 20 iunie.

Tot danezii vor să angajeze și două persoane pe funcția de medic specialist psihiatru. Candidații selectați vor lucra 37 de ore pe săptămână și vor obține un salariu brut anual de 82.833 – 93.577 euro.

Cei care vor să aplice pentru aceste posturi trebuie să trimită aceleași documente pe adresa [email protected], până pe data de 29 mai.

Olandazii caută 21 de ingineri cu experiență

Patronii olandezi le oferă, la rândul lor, posibilități de angajare românillor pe 21 posturi de senior inginer în utilaj tehnologic, inginer de proces, inginer de construcții civile și industriale, inginer de proiect sau inginer mecanic.

Candidații trebuie să aibă diplomă în inginerie și experiență relevantă în domeniu, trebuie să cunoască limba engleză și, în unele cazuri, să fie dispuși să învețe limba germană sau să călătorească.

Contractele de muncă vor fi semnate pe o perioadă nedeterminată de timp. Pentru a aplica românii trebuie să trimită un CV Europass redactat în limba engleză, cu poză atașată, pe adresa de e-mail [email protected].

Fii la curent cu știrile economice ale momentului. Abonează-te la pagina de Facebook Gândul Financiar.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024. Finala Georgescu - Lasconi se conturează tot mai clar. Ultimele...
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cele mai controversate declarații ale lui Călin Georgescu: Apologia legionarilor, elogii aduse lui Putin și...
Victor Ponta dă vina pe Nicolae Ciucă, „un idiot util”, pentru rezultatele alegerilor. „A fost...
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
Cum se menține în formă Cristela Georgescu, la 54 de ani! Soția lui Călin Georgescu...
Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Elena Lasconi măreşte diferenţa faţă de Marcel Ciolacu, care a căzut...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Elena Lasconi, prima reacție după ce a intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Anunțul RAR pentru cei care vor să facă ITP-ul
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape...
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Dan Diaconescu aruncă bomba. Nu știa nimeni
Controverse după moartea lui Silviu Prigoană: Copiii minori ar fi fost sedați de frații mai...
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Gabriel Cotabiță, înmormântat fără fast, într-un cadru restrâns, similar cu ceremonia lui Silviu Prigoană
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Cercetătorii au reușit să recreeze sunetele dinozaurilor